2015. június 21., vasárnap

Hotel Palace – Novotel Budapest Centrum

Nézz fel!

Pihenés a Rákóczi úton


Egy korán jött nyári napon végre alkalma volt alaposabban is szétnézni a Rákóczi út legszebb szállodájában. A Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján elkészült épület kapuit 1911. február 13-án nyitották meg a szállóvendégek számára. A Zsolnay kerámiával díszített palota a széles, forgalmas út ékkövévé vált. A sarki hotel, kerítéssel leválasztott napernyős kis teraszán talán limonádét, teát és habos kávét hörpintett a szomjazó.


Palace Szálló

Hotel Palace 1930.


A 6 szint mindegyikéhez 13 szoba és 1 cselédszoba tartozott, s a szobák többségéhez fürdőszoba is járt, de a vendégek a szálloda közös használatú fürdőit is igénybe vehették.  Az épületben központi fűtés, hideg és meleg víz, valamint elektromos ébresztőkészülék szolgálta a vendégek kényelmét. Az első emeleten olvasóterem, társalgó és függőkert volt.” – olvashatjuk a Budapestcity oldalán – a szálloda teljes történetét.
A hosszú nyár alatt, turisták sokasága keresi fel Budapestet, és piheni ki az egész napos városnézés fáradalmait. Bár virtuálisan, de mi is sokat nézelődtünk már, itt az ideje, hogy egy kényelmes hotelben is körülnézzünk! :)


Forrás:
Helyszínbejárás 2015. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése