2014. december 31., szerda

Év végi születésnap

Évzáró 2014


Újra elérkeztünk egy hosszú, kanyargós út végére, és ismét itt egy lehetőség, hogy lenyomjuk az ajtó kilincsét, és átlépjük a küszöböt. Idén azonban nem csak évet zárunk, hanem születésnapot is ünneplünk, hiszen ebben a hónapban lett három éves a Lásd Budapestet blog! :) A tavalyi évzáróban nagyon sok száraz statisztikai adat szerepelt, melyet bár érdekes lenne összehasonlítani a mai állással, mégis úgy érzem számok helyett fontosabb, hogy nekem mit adott lelkileg ebben az évben Budapest.
Egy éve a Kossuth téri Málnai-ház előterében nyíltak az ajtók az új évre. Most ehhez az Országos Pszichiátria egyik épületét választottam,  mégpedig azért, mert ennek a helynek volt számomra idén leginkább elgondolkodtató a látványa és a hangulata. Az ajtó pedig ezúttal is legyen az a küszöb, melyen átlépve az út a múltból, a sötétből végre a fénybe, a változásba visz.
Persze azért voltak más nagy kedvencek is! A vonatok és a MÁV-telepek továbbra is előkelő helyet foglalnak el a szívemben! ;) Jártunk a Kolóniában, a szomszédos Tisztviselőtelepen, a Keletiben, de voltunk Dunakeszin is a vasutastelepen! Nem maradhattak köszöntés nélkül a legfontosabb személyek sem; Ybl Miklós és Lechner Ödön! A Százéves Házak ünnepén jártunk sulikban, és lakóházakban, de békés szándékkal bejártuk a régi Fegyvergyárat is! :) Olyan építési területekre is benéztünk, melyek hamarosan átalakulnak, mint pl. Ferencváros rehabilitált házai. A legnagyobb élményem az Andrássy úti egykori Balettintézet - eredetileg MÁV nyugdíjintézet bérháza – volt, ahol órákon át, teljes csendben, egyedül lehettem az épületben! :) A fővárost elhagyva kivételesen őszi szünetre is elmentünk, s ezúttal Budakeszin pihentük ki magunkat. S persze nem maradhattak el a szépséges paloták sem, melyek közül több mint húsz házban jártunk! :)

A Lásd Budapestet blog első teljes évének őszén lehetőség nyílt rá, hogy megnézzük a Várkert Bazárt romos, elhanyagolt állapotában. A oldal az építkezés alatt is sokat változott, csak úgy, mint az Ybl által megálmodott kert. Az alábbi képek így nem csak a blogot és az új évet, hanem mindenek előtt Budapestet köszöntik! :)
 

A gazdag élmények után nyíljon hát az ajtó a fény városának jövőjére! Kívánom, hogy mindig megbecsülés, tisztelet, segítő jó szándék és szeretet ölelje magához ezt a várost, hogy fénye még nagyon sokáig ragyoghasson! :)

Szeretettel kívánok nektek élményekben, örömökben gazdag Budapestet a 2015-ös évre is! :)


4 megjegyzés:

 1. nice & really good work for the best time in very well and amazing post show

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 3. photopia director procrack4pc I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing

  VálaszTörlés
 4. This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site. logic pro x crack

  VálaszTörlés