2014. december 31., szerda

Év végi születésnap

Évzáró 2014


Újra elérkeztünk egy hosszú, kanyargós út végére, és ismét itt egy lehetőség, hogy lenyomjuk az ajtó kilincsét, és átlépjük a küszöböt. Idén azonban nem csak évet zárunk, hanem születésnapot is ünneplünk, hiszen ebben a hónapban lett három éves a Lásd Budapestet blog! :) A tavalyi évzáróban nagyon sok száraz statisztikai adat szerepelt, melyet bár érdekes lenne összehasonlítani a mai állással, mégis úgy érzem számok helyett fontosabb, hogy nekem mit adott lelkileg ebben az évben Budapest.
Egy éve a Kossuth téri Málnai-ház előterében nyíltak az ajtók az új évre. Most ehhez az Országos Pszichiátria egyik épületét választottam,  mégpedig azért, mert ennek a helynek volt számomra idén leginkább elgondolkodtató a látványa és a hangulata. Az ajtó pedig ezúttal is legyen az a küszöb, melyen átlépve az út a múltból, a sötétből végre a fénybe, a változásba visz.
Persze azért voltak más nagy kedvencek is! A vonatok és a MÁV-telepek továbbra is előkelő helyet foglalnak el a szívemben! ;) Jártunk a Kolóniában, a szomszédos Tisztviselőtelepen, a Keletiben, de voltunk Dunakeszin is a vasutastelepen! Nem maradhattak köszöntés nélkül a legfontosabb személyek sem; Ybl Miklós és Lechner Ödön! A Százéves Házak ünnepén jártunk sulikban, és lakóházakban, de békés szándékkal bejártuk a régi Fegyvergyárat is! :) Olyan építési területekre is benéztünk, melyek hamarosan átalakulnak, mint pl. Ferencváros rehabilitált házai. A legnagyobb élményem az Andrássy úti egykori Balettintézet - eredetileg MÁV nyugdíjintézet bérháza – volt, ahol órákon át, teljes csendben, egyedül lehettem az épületben! :) A fővárost elhagyva kivételesen őszi szünetre is elmentünk, s ezúttal Budakeszin pihentük ki magunkat. S persze nem maradhattak el a szépséges paloták sem, melyek közül több mint húsz házban jártunk! :)

A Lásd Budapestet blog első teljes évének őszén lehetőség nyílt rá, hogy megnézzük a Várkert Bazárt romos, elhanyagolt állapotában. A oldal az építkezés alatt is sokat változott, csak úgy, mint az Ybl által megálmodott kert. Az alábbi képek így nem csak a blogot és az új évet, hanem mindenek előtt Budapestet köszöntik! :)
 

A gazdag élmények után nyíljon hát az ajtó a fény városának jövőjére! Kívánom, hogy mindig megbecsülés, tisztelet, segítő jó szándék és szeretet ölelje magához ezt a várost, hogy fénye még nagyon sokáig ragyoghasson! :)

Szeretettel kívánok nektek élményekben, örömökben gazdag Budapestet a 2015-ös évre is! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése