2017. november 17., péntek

Boldog 144. születésnapot, Budapest!

Boldog születésnapot, kedves Budapest! :) 
 

Bármennyire is "távol vagyok" az utóbbi évben Budapesttől, pontosabban a blogolástól, olyan akkor sem fordulhat elő, hogy kedves városom születésnapjáról megfeledkezzem! :) Idén, november 17-én a 144. születésnapját ünnepli városunk!

Ebben az évben kevés idő jutott blogolásra, és bevallom Budapest-császkálásra és felfedezésre is. :( Ennek ellenére rajongásom azóta is töretlen, csak valahogy az utóbbi évben kevésbé tört felszínre.  
Mintha ennek a blogolásnak és hozzá kapcsolódó tevékenységeknek már sokkal markánsabban élném meg a lélektani hatását, mint azt, ami kívülről látszik. Budapest-házak-blogolás. Valahogy most mélyebbre bújt ez bennem…
Eddig én adtam másoknak Budapestből. A szívem csücskeit törtem le, és osztottam szét örömmel. Az utóbbi évben sokszor magam is vendégségbe járok a saját blogomra, hogy nosztalgiával visszatekintve ÉN láthassam Budapestet. :) Hogy elmerüljek a régi szép és hihetetlenül gazdag élményeimben. Sokkal több az, mint ami a blogon látszik, mert benne van minden felfedezés és minden összerezdülés. :)

Budapest idei születésnapi ajándékaként a róla szóló, őt dicsőítő, vagy hozzá kapcsolódó régimódi dalokat csomagoltam be egy dobozba. Nekem mindig ezek a dalok díszítették fel a várost, és segítettek olyannak látni, amilyennek én szeretem. :)

Sárosi Katalin - Szervusz, Budapest
Pest Megér Egy Estet - Cotton Club Singers - Ó, Budapest 
Hollós Ilona - Nagykörút
Kovács Erzsi - Kigyúlt a fény 
Van London, van Nápoly... (A kék bálvány 1931)

Ahol az ember felmászik a fára... (Vörös Edit - Peller Károly)Petress Zsuzsa, Korondy György, Rátonyi Róbert - Budapest, Budapest, te csodás

Egy boldog nyár Budapesten

Egy dunaparti csónak házban 1952Kiss Manyi - A 46-os sárga villamoson


Nékem csak Budapest kell
Pécsi Sándor Zentai Anna - Éjjel az omnibusz tetején
Hétre ma várom a Nemzetinél - Csákányi László
Kern András - Lövölde Tér
Toldy Mária - Moszkva téri lányok
Jöjjön ki Óbudára
A régi mániám – Csákányi László
Honthy Hanna - Legyen a Horváth kertben, Budán
Pest megér egy estet
Este fess a pesti nő – Kazal László
Neonfényes Budapest
Karády Katalin - Jó éjt Budapest
Zsolnai Hédi: Isten veled Budapest

Isten éltesse Budapestet, sokunk örömére, még nagyon sokáig! :)9 megjegyzés:

 1. Úgy tűnik - az általam követett és saját blogom alapján is - hogy mindenkinél beüt a nagybetűs élet és eljön az az időszak amikor a háttérbe szorul a posztolás. A jó hír az, hogy az ezen való átlendülés is elérkezik, én pedig már nagyon várom hogy ez nálad is így alakulhasson :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, de kedves vagy! Örülök, hogy te is így látod, és jó, hogy van, aki majd számít rá! :) Igen, biztos lesz majd nagy visszatérés, illetve aktívkodás!

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Hmmm, fura, hogy az előző bejegyzésnél nem frissült a profilom, pedig azt is én írtam :-)

   Törlés
 3. Boldog szülinapot Budapest! Kicsit megkésve jutok én is ide, de szokták volt mondani, hogy +/- 8 napig még érvényes a jókívánság - abba pedig még benne vagyok :) Persze ez nem jelenti azt, hogy e jeles napot elfelejtettem volna! Mindig örömmel olvasom kedves soraidat a város szülinapján, érezni a sorokból sugárzó szeretetet :) Reméljük hamarosan ismét belelendülsz a posztolásba, én mindenesetre itt leszek!

  VálaszTörlés
 4. Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Miklós! Én is békés, boldog karácsonyt kívánok! :)

   Törlés